Maurice van Valen

Ervaren, doortastend en denkt altijd twee stappen vooruit

Maurice van Valen

Maurice van Valen studeerde Nederlands recht in Tilburg en volgde daarna een internationale Masters opleiding aan Southern Methodist University in Dallas, Texas. Maurice is advocaat sinds 1998 en werkte een groot deel van zijn carrière in de juridische fusie- en overnamepraktijk in Amsterdam, New York (2002-2004) en Londen (2007-2010), wat hem een uitgebreid internationaal netwerk heeft opgeleverd.

Voordat hij in 2015 Heron Legal oprichtte, gaf Maurice vijf jaar leiding aan de Eindhovense vestiging van een groot Nederlands multidisciplinair advocatenkantoor.

Maurice voert een brede transactie- en adviespraktijk met als specialisaties cross-border fusies en overnames, internationale contracten, boardroom counseling, private equity, start-ups, joint ventures en andere samenwerkingsvormen. Gezien zijn ruime internationale ervaring, wordt Maurice vaak gevraagd te assisteren bij complexe zaken met internationale aspecten.

Maurice is een gepassioneerde verzamelaar van moderne en hedendaagse kunst en deze passie is verweven met het DNA van Heron Legal. Kunst stimuleert creatieve denkprocessen in zijn dagelijkse werk. Maurice vindt het belangrijk om bij te dragen aan het kunst ecosysteem en ondersteunt diverse culturele organisaties met ‘pro deo’ werk en via zitting in raden van toezicht en advies. Maurice is er voortdurend op gericht om zijn zakelijke en culturele netwerk met elkaar te verbinden om zo nieuwe, waardevolle relaties te laten ontstaan.

Geregistreerde rechtsgebieden

Maurice van Valen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is de advocaat verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten ten minste 20 opleidingspunten op dat hoofdrechtsgebied te behalen.