Medezeggenschap

Medezeggenschap

Het recht op medezeggenschap

Werknemers hebben onder omstandigheden recht op medezeggenschap. Veel organisaties beschikken daarom verplicht of vrijwillig over een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

Heron Legal begrijpt dat het goed functioneren van de medezeggenschap binnen uw organisatie erg belangrijk is voor een goede en evenwichtige werkomgeving. Niet alleen om ervoor te zorgen dat uw personeel achter belangrijke beslissingen staat, maar ook omdat u de medezeggenschap soms nodig heeft om besluiten te kunnen nemen. Zij mogen meepraten (het informatierecht), geregeld meedenken (het adviesrecht) en soms zelfs mee beslissen (het instemmingsrecht).

Heron Legal ondersteunt werkgevers en ondernemingsraden geregeld bij het opzetten van een medezeggenschapsorgaan, het herstructureren van de medezeggenschap binnen een groep en in individuele adviesaanvragen en instemmingsaanvragen.

Lees onze artikelen

Arbeidsrecht in de komende 5 jaar: uitdagingen en evolutie.

In de afgelopen decennia hebben we een aanzienlijke verandering gezien in de manier waarop mensen werken en organisaties functioneren. Met de opkomst van nieuwe technologieën, de groei van de gig-economie en de toenemende vraag naar flexibiliteit, staan we voor talloze uitdagingen op het gebied van arbeidsrecht voor de komende vijf jaar. In dit artikel zullen we enkele van deze uitdagingen verkennen en mogelijke evoluties in het arbeidsrecht bespreken.

Bekijk alle artikelen