Een kantoor openen in Nederland

Een kantoor openen in Nederland

Gedegen advies voor buitenlandse ondernemingen

Zodra een buitenlandse onderneming gevestigd is in Nederland is het verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Maar is het ook verplicht als een buitenlandse onderneming slechts ondernemingsactiviteiten heeft? Of als zij alleen haar werknemers in Nederland laat werken voor de in het buitenland gevestigde onderneming? De advocaten ondernemingsrecht van Heron Legal leggen het voor u uit.

Openen van een kantoor zonder inschrijving in het handelsregister
Een kantoorruimte in Nederland huren zonder inschrijving in het handelsregister? Dit is mogelijk, en vaak ook aantrekkelijk voor buitenlandse ondernemers die in Nederland bedrijfsactiviteiten willen ontplooien.

De voordelen
Het is niet verplicht om het kantoor van de buitenlandse onderneming in te schrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het voordeel om inschrijving achterwege te laten brengt flexibiliteit en snelheid met zich mee. Ook worden de bedrijfsgegevens niet in het Handelsregister opgenomen en dus ook niet openbaar gemaakt. Dit kan ook voor een gewenste privacy zorgen.

De nadelen
Het niet inschrijven van het kantoor van je buitenlandse onderneming kent ook nadelen:

  • het kantoor wordt namelijk niet door de Nederlandse overheid erkend;
  • het kantoor kan bijvoorbeeld geen aanspraak maken op bepaalde ondersteuningsregelingen;
  • het kantoor kan geen werknemers in Nederland te werk stellen; en
  • krijgt het kantoor een minder professionele uitstraling vanwege de beperkte van de zakelijke Nederlandse identiteit.

Conclusie
Het is aan te raden om het Nederlandse kantoor van de buitenlandse onderneming in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel in Nederland. Ook is het raadzaam om voor het Nederlandse kantoor een Nederlandse rechtspersoon op te richten. Dit brengt namelijk veel voordelen met zich mee die er op neerkomen dat het Nederlandse kantoor als een volwaardige Nederlandse onderneming kan opereren. Met alle voordelen van dien.

Om de buitenlandse ondernemer van dienst te kunnen zijn staan de ondernemingsrecht advocaten van Heron Legal u graag bij. Wij kunnen u in contact brengen met de juiste relaties en u helpen om de Nederlandse onderneming zo efficiënt mogelijk op te richten.

Lees onze artikelen

Er zijn nog geen artikelen over dit onderwerp gepubliceerd.
Bekijk alle artikelen