Mira van Oortmerssen

Toegankelijk, betrouwbaar en precies

Mira van Oortmerssen

Mira van Oortmerssen studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg, waar ze in 2017 haar master met een specialisatie in privaatrecht behaalde. Tijdens haar studie heeft Mira waardevolle internationale ervaring opgedaan door onder andere twee jaar (2015 – 2017) in Ierland te werken voor toonaangevende Ierse advocatenkantoren. In februari 2018 is zij beëdigd.

Mira’s werk is gefocust op ondernemingsrecht met de nadruk op fusies en overnames. Zij heeft zich gespecialiseerd in (internationale) transacties, zoals fusies en overnames, herstructureringen, investeringen en joint ventures, waarbij zij veelal nauw samenwerkt met (advocaten)kantoren in verschillende jurisdicties. Mira adviseert ook regelmatig in kwesties met betrekking tot aandeelhoudersovereenkomsten, governance en commerciële contracten.

In 2023 heeft Mira met succes de Grotius-specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht afgerond.

Geregistreerde rechtsgebieden

Mira van Oortmerssen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is de advocaat verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten ten minste 20 opleidingspunten op dat hoofdrechtsgebied te behalen.