Lennaert de Jong

Gepassioneerd, accuraat en gedreven om het beste resultaat te behalen

Lennaert de Jong

Lennaert de Jong studeerde Nederlands recht aan Tilburg University waar hij zijn master Rechtsgeleerdheid met het accent Arbeidsrecht in 2013 cum laude afrondde. Tijdens zijn studie werkte Lennaert als juridisch medewerker bij een middelgroot advocatenkantoor.

Voordat Lennaert zich aansloot bij Heron Legal in 2018 werkte hij vijf jaar bij een vooraanstaand Benelux-advocatenkantoor, in de praktijkgroep Arbeidsrecht.

Lennaert is gespecialiseerd in arbeidsrecht en adviseert over zaken als grensoverschrijdende arbeidsrechtelijke vragen, de aanname, schorsing en het ontslag van statutaire directeuren, individueel en collectief ontslag, (collectieve) arbeidsovereenkomsten, werkgeversaansprakelijkheid, concurrentie- en relatiebedingen, rechten van Ondernemingsraden en de arbeidsrechtelijke aspecten met betrekking tot fusies en overnames. De cliënten waar Lennaert nauw mee samenwerkt, bestaan hoofdzakelijk uit grote nationale en internationale ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen. Lennaert is lid van de International Association of Young Lawyers (AIJA) en de Vereniging jonge arbeidsrecht advocaten (VJAA). Hij heeft in 2020 de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA), een arbeidsrechtelijke specialisatieopleiding, cum laude afgerond.

Geregistreerde rechtsgebieden

Lennaert de Jong heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is de advocaat verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten ten minste 20 opleidingspunten op dat hoofdrechtsgebied te behalen.